Stringjoy - Köp Stringjoy online - tgt11

Stringjoy

Stringjoy är vårt absoluta favorit märke när det gäller strängar. Stringjoy är ett litet företag baserat i Nashville med fokus på kvalité, ton och framförallt balans i sina strängset. Resultatet talar för sig själv och vi kan verkligen rekommendera att testa dessa otroliga strängar! 

Stringjoy har flera olika serier av strängar; Signatures, Broadways och Naturals. Signatures är deras version på den moderna hexagoniskt formade strängkärnan fast med ytterligare fokus på balansen i strängseten med lite tjockare spunna strängar. Resultatet är ett otroligt välspelande och lättspelat set med en rikt register både i diskant och basregistret och en klar och tydlig ton. Perfekt för den som är van med en "vanlig" nickelspunnen sträng men som letar efter något som lyfter tonen och spelkänslan till det där lilla extra.

Broadways är Stringjoys tolkning på en pure nickel sträng med rund kärna - det som alla gitarrhjältar hade på 60-70 talet. Den runda kärnan ger en rundare varmare ton och en lite slinkigare spelkänsla utan att kompromissa på stabilitet eller spelbarhet. Perfekta setet för den som jagar de där vintage ljuden, letar efter det där tjocka jazzsoundet eller vill ta udden av en för bright setup. Ett varmt och levande gitarrljud! 

Orbiters är deras coatade sträng för elgitarr med det bästa av två världar - en sträng som känns naturlig, håller länge och och med en ton som inte tidigare hörts bland coatade strängar.

Naturals är Stringjoys sträng för akustiska gitarrer. Även här ligger fokuset på balans, spelbarhet och ton. Som i Signatures seten används här en hexagonisk kärna som ger en klar och tydlig klang med hög spelbarhet och ett välbalanserat sound som passar till de absolut flesta stilar. De spunna strängarna är spunna med en klassisk fosfor/brons legering som tar fram det mest naturliga ljudet i ditt instrument.

Foxwoods är den perfekta coatede phosphor bronze strängen för de som tycker om den livliga tonen hos ocoatade strängar men vill ha livslängden hos en coatad sträng. 

 

Brights har en 80/20 Bronze alloy som ger din akustiska gitarr närvaro och artikulation som behövs för att gå igenom en mix. Passar bra till fingerstyle och plektrum och är för dig som vill ha crisp, brilliant diskant med en vibrerande bas.

Så här skriver Stringjoy själva om sitt koncept:

Stringjoy is a boutique guitar string company located in Music City—Nashville, TN. We’re dedicated to making the highest quality guitar and bass strings, providing the best customer service in the industry, and giving our players more gauge and customization options than anyone else out there. We proudly make all of our strings in the USA, and we donate 5% of our net profits to support music education programs.

Totalt 62 poster
Sida 1 av 2
1 2

We've selected shipping to

Sverige

[Change country below]