BOSS WAZA Tube Amp Expander - tgt11
Hem » Pedaler » NYHETER » Produkt

BOSS WAZA Tube Amp Expander

13800 :-
Lagerstatus: I lager
FRI FRAKT FRI FRAKT PÅ DENNA PRODUKT
SNABB SERVICE vi skickar samma dag om ordern är lagd innan kl 13:00 CET
45 DAGAR FULL RETURRÄTT byt eller pengarna tillbaka

Modernisera upplevelsen av en rörförstärkare

Rolands WAZA Tube Amp Expander kombinerar ett stort utbud av professionella ljudverktyg och gör det möjligt att för första gången lyfta rörförstärkarupplevelsen till en helt ny nivå för scenuppspelning och studioinspelning. Denna fantastiska produkt gör allt - det är en variabel, reaktiv load box, ett aktivt analogt slutsteg, en högtalar- och mikrofonsimulator, IR-laddare och ett ljudkort för inspelning - allt integrerat i en lättanvänd enhet redo för det hårda turnélivet.

Tack vare vår avancerade Tube Logic-metodik kan du vrida upp volymen på din rörförstärkare till den nivå där den låter som allra bäst och sedan ställa in volymen som hörs utåt på din WAZA Tube Amp Expander. Det gör att du behåller och optimerar kraften och känslan hos din rörförstärkare - utan att blåsa dina bandmedlemmar av scenen. Med omfattande kopplingsmöjligheter, inbyggda BOSS-effekter, 10 fullt redigeringsbara uppsättningar för din rigg och djupgående realtidskontroll har du enastående kreativa möjligheter för alla situationer. WAZA Tube Amp Expander är fullspäckad med banbrytande BOSS-innovationer och utgör en ovärderlig följeslagare för alla gitarrister som spelar på rörförstärkare.

 • Första kontrollenheten av sitt slag konstruerad med WAZA-expertis och Tube Logic-metodik.
 • Avancerad variabel och reaktiv krets med diskreta analoga komponenter för att lasta ner en rörförstärkare på upp till 150 watt
 • Justerbar inställning av impedans för att matcha den reaktiva lasten till din förstärkare för att behålla dess naturliga ljud, dynamiska spelkänsla och distorsionskaraktär.
 • 10 minnesplatser för att spara dina favoritinställningar
 • Djupgående kontrollmöjligheter i realtid via fotkontroller i GA-FC/FS-serien och MIDI I/O
 • Inbyggt 100-watts Class AB slutsteg med analog konstruktion och steglös volymkontroll
 • Kraftfull DSP-sektion med 32-bits AD/DA, 32-bits signalbehandling och 96 kHz samplingsfrekvens
 • Redigerbara stereoeffekter av förstklassig kvalitet: compressor, delay, reverb och fyra EQ
 • 22 simuleringar av uppmickade kabinett med fem olika valbara mikrofontyper för närmickning och tre rumsmikrofoner plus fyra minnesplatser för att ladda egna högtalar-IR (Impulse Response)
 • Extern effektloop med valbar signalväg seriell/parallell och kontrolluttag för att byta kanal på förstärkaren
 • Parallella högtalarutgångar för att ansluta upp till två högtalarlådor på spelningar
 • Balanserade XLR linjeutgångar (mono och L/R stereo) för koppling till FOH mixerbord. Scenmonitorer och inspelningssystem
 • Hörlursutgång för att kunna spela tyst med ett sound som känns allt annat än tyst
 • Dedikerad mjukvara för redigering (Mac/Windows)
 • USB för direktinspelning och kommunikation med redigeringsmjukvara

 

WAZA-innovation för de som älskar ljudet hos sin rörförstärkare

WAZA Tube Amp Expander är utrustad med WAZA R&D-expertis och den ständigt utvecklade Tube Logic-metodiken som integreras sömlöst med, och kompletterar, din(a) rörförstärkare utan att ta bort ljudet och spelkänslan som fick dig att välja just den förstärkaren. Den första idén till det unika konceptet uppstod under utvecklingen av vår WAZA förstärkartopp. För att klara de omfattande produkttesterna samt förfina förstärkarens kretslösningar konstruerade BOSS utvecklare en specialdesignad load box som innehöll långt mer funktioner än de som finns i tillgängliga kommersiella produkter. Den innovativa designen presterade så bra att den utgjorde det logiska startskottet för att utveckla nästa generation verktyg för den moderne gitarristen med rörförstärkare.

Lår rören jobba och få rätt spelkänsla med vilken volym som helst

Som ägare av en rörförstärkare vet du att det låter och känns bäst när man vridit upp volymen ordentligt och låter förstärkaren svettas. Men de flesta av oss får sällan tillfälle att blåsa på våra rörförstärkare så pass mycket att vi får njuta av den maximala upplevelsen. Load boxar och volume attenuators som drivs av en rörförstärkares högtalarutgång har under många år utvecklats i ett försök att lösa problemet. Även om de lyckas få ner volymen och ge ett hyfsat balanserat resultat sker det ofta på bekostnad av oönskade bieffekter som påverkar ljudbilden, den dynamiska responsen och distorsionskaraktären negativt - vilket leder till en otillfredsställande spelupplevelse.

Den avancerade reaktiva belastningssektion hos WAZA Tube Amp Expander eliminerar helt dessa bieffekter och ger dig möjligheten att uppleva din rörförstärkares fulla kapacitet och interaktiva spelkänsla samtidigt som du enkelt anpassar volymen efter förutsättningarna hos varje unika sammanhang. Kontrollerna på panelen för Resonance-Z och Presence-Z utgör en av nyckelfunktionerna, vilka optimerar den enormt viktiga impedansinteraktionen med förstärkarens utgångstransformator. Via 16 olika inställningar kan du få din förstärkare att uppföra sig och svara på exakt samma sätt som om den vore kopplad till din favorithögtalarlåda. Den stöder samtliga rörbaserade gitarrförstärkare upp till 150 watt, från vintage combos till moderna high-gain-toppar.

Omfattande kontroll av din rigg

WAZA Tube Amp Expander är fulladdad med kontrollmöjligheter och är ett drömverktyg när du ska styra din rigg på scen och i studio. Tio olika setups kan sparas i enheten och varje setup inkluderar dina effekter och EQ-inställningar, val av cab/IR, effektloop av/på, MIDI program change (för att kontrollera externa MIDI-effekter) samt val av förstärkarkanal (om du har en flerkanalsförstärkare som stöder extern kontroll av kanalbyte). Rigs kan tas fram med en panelratt och det finns ytterligare kontroller för reverb och andra funktioner. Det finns också en Write-knapp för att spara mindre justeringar snabbt och enkelt.

Om du kopplar in en GA-FC fotomkopplare (säljes separat) får du en total kontroll av WAZA Tube Amp Expander via fötterna vilket är optimalt vid scenframträdanden. Via en enda TRS-kabel har du omedelbar tillgång till de 10 minnesplatserna för inställningarna plus realtidskontroll av delay, tap tempo, solo/EQ, effektloop av/på och kanalbyte på förstärkaren. Du kan till och med styra volymnivåerna om du kopplar expressionpedaler (säljes separat) till GA-FC. WAZA Tube Amp Expander stöder även fotomkopplare i FS-serien plus extensiv MIDI-kontroll för mer avancerade setups.

Effekter till max

Med de inbyggda effekterna och externa effektlooparna förser WAZA Tube Amp Expander din rörförstärkare med massor av nya ljudfunktioner vilket har en stor inverkan på den totala spelupplevelsen – speciellt om du har en vintage-modell som helt saknar effektloopar. Inbyggd DSP ger förstklassig ljudkvalitet och äkta stereo med klassledande 32-bit AD/DA, 32-bits flyttalsprocessing och 96 kHz samplingshastighet. Compressor, delay och reverb finns tillgängliga med flera anpassningsbara inställningar via dedikerad redigeringsmjukvara. Här finns fyra olika EQ för att strategiskt forma ditt ljud vid flera punkter längs signalvägen och man kan även använda en av dessa EQ som boost för solon. Den externa loopen kan fungera seriellt eller parallellt och stöder både enheter med linjenivå och standardpedaler för gitarr.

Skicka signal till högtalarlådor på scen, mixers, inspelningssystem och hörlurar – på samma gång

När du har ställt in din förstärkare där den låter som allra bäst levererar WAZA Tube Amp Expander det fantastiska ljudet vidare till flera ställen samtidigt. Med parallella högtalarutgångar kan du driva upp till två scenhögtalarlådor från det integrerade analoga 100-watts Class AB-slutsteget. Förutom att ge en mjuk och steglös volymkontroll till alla anslutna förstärkare ger det robusta slutsteget dessutom den praktiska möjligheten att få upp din lågwattsförstärkare till starkare scenvolymer. Balanserade linjeutgångar i mono och stereo, inklusive inbyggd mikrofon- och högtalarsimulering eller användar-IR, ger en komplett direktsignal till huvudmixern, scenmonitorer och inspelningssystem. Det finns även en USB-utgång som avger en direktsignal så att du kan spela in direkt i din musikproduktionsmjukvara. Med en dedikerad hörlursutgång kan du spela med ett fylligt rörljud utan att störa folk runt omkring.

Stora inställningsmöjligheter

WAZA Tube Amp Expander fungerar direkt när du packat upp den men du kan också koppla upp den till den dedikerade redigeringsmjukvaran för att nå ännu större kreativ potential. Först och främst kan du redigera effekter och EQ in i minsta detalj. Dessutom kan du välja mellan 22 olika uppmickade högtalarkabinett för direktutgångarna, var och en med en av fem olika närmikrofoner och en av tre rumsmikrofoner, för att få rymd och djup. Det finns också fyra platser som du kan fylla med dina egna högtalar-IR, om du vill. Du kan även ställa in många andra funktioner, inklusive MIDI, systemparametrar samt en loudness contour för ett stort och fylligt ljud även vid viskningsvolym. Dina favoritinställningar kan sparas på din dator och organiseras i Live Sets för olika typer av spelningar på scen och i studios.

Specifikationer:
FROM TUBE AMP Input
Maximum Input Power: 150 W
Input Impedance: 4/8/16 ohms (selectable)
Safety Load (power off): 16 ohms
TO SPEAKER Output
Rated Power Output: 100 W (8 ohms)
Load Impedance: 4-16 ohms
Nominal Output Level
LINE OUT L/R: +4 dBu
LINE OUT MONO (FOH): +4 dBu
FX LOOP Nominal Output Level
-10/+4 dBu (selectable)
Maximum Output Level
LINE OUT L/R: +20 dBu
LINE OUT MONO (FOH): +20 dBu
FX LOOP SEND: +6 dBu (-10) /+20 dBu (+4)
Input Impedance
FX LOOP RETURN: 1 M ohm
Output Impedance

LINE OUT L/R: 600 ohms
LINE OUT MONO (FOH): 600 ohms
FX LOOP SEND: 1 k ohm
Controls
POWER switch
SPEAKER OUT knob
LINE OUT knob
PHONES knob
RESONANCE-Z knob
PRESENCE-Z knob
RIG knob
REVERB knob
FX LOOP button
EFFECTS button
SOLO/EQ button
AMP CTL button
SPEAKER IMPEDANCE switch
INPUT LEVEL switch
L/R GND LIFT switch
MONO (FOH) GND LIFT switch
LOOP switch
LEVEL switch
SEND GND LIFT switch
RETURN GND LIFT switch
AMP CTL switch
Indicators
POWER
WRITE
FX LOOP
EFFECTS
SOLO/EQ
AMP CTL
INPUT SIG/PEAK
Connectors
FROM TUBE AMP jack: 1/4-inch phone type
SPEAKER OUT jacks (OUT A, OUT B): 1/4-inch phone type
LINE OUT L/R connectors: XLR type
LINE OUT MONO (FOH) connector: XLR type
PHONES jack: Stereo 1/4-inch phone type
SEND jack: 1/4-inch phone type
RETURN jack: 1/4-inch phone type
FX LOOP jack: 1/4-inch phone type
GA-FC jack: 1/4-inch TRS phone type
AMP CTL jack: 1/4-inch phone type
USB COMPUTER port: USB B type
MIDI (IN, THRU/OUT) connectors
AC IN jack
Power Consumption
100 W
Accessories
Owner's manual
Power cord
Rack mount angle x 2 (for EIA-2U)
GA-FC sticker
Options (sold separately)
Footswitch: BOSS FS-5L
Expression pedal: Roland EV-5, BOSS FV-500H, BOSS FV-500L, BOSS EV-30
GA Foot Controller: BOSS GA-FC
Size and Weight
Width
380 mm
15 inches
Depth
296 mm
11-11/16 inches 
Height
110 mm
4-3/8 inches
Weight
6.8 kg
15 lbs
* 0 dBu = 0.775 Vrms
*The specifications are subject to change without notice.
Läs mer
We've selected shipping to

SVERIGE

[Change country below]